Op het gebied van beeldende kunst ben ik autodidact. Na mijn studie strafrecht heb ik verschillende functies bekleed, maar uiteindelijk besloot ik op mijn 38ste definitief te kiezen voor een creatiever leven vanuit mijn gevoel.


Thema's

Ik begon met Aboriginal art en abstract schilderen, maar kwam pas echt in mijn element en kracht toen ik experimenteel ging schilderen. Terugkerende thema's in mijn werk zijn vrouwelijkheid en spirualiteit.

 

Vorm, kleur & materialen

De materialen waarmee ik werk zijn een mix van oud ijzer, oude tegels, bitumen, hars en moderne materialen als kaolin, epoxy en roestvrij staal. Door de vorm en kleur van al die verschillende grondstoffen ontstaan energieke, bewegingsvolle beelden. Die zijn meestal figuratief, je kunt er als toeschouwer dus herkenbare vormen in zien. Soms schilder ik echter ook abstract. Mijn schilderijen zijn te herkennen aan hun zwierige, ronde, vrouwelijke lijnen, harmonieuze kleuren en vaak ook door een zeer divers materiaalgebruik.

 

Gevoel & emotie

Gevoel en emotie zijn maatgevend in mijn werk als kunstenaar. Ze vormen mijn belangrijkste drijfveren. Ik ben pas tevreden wanneer ik de energie en passie waarmee ik schilder, heb kunnen overbrengen op mijn werk. En via mijn werk uiteindelijk op de toeschouwer. Want natuurlijk is het van belang hoe een kunstwerk eruit ziet, maar zeker ook wat het met je doet. Welke gevoelens het in je losmaakt, welke emoties je erbij voelt.

 

Inspiratie & samenwerking

Ik laat me graag inspireren door kunstenaars als Miro en Rodin. Daarnaast werk ik op dit moment samen met beeldend kunstenaar Lolke van der Bij. Samen bedenken en creƫren we allerlei objecten, meestal op basis van staal, roestvrij staal en hout. Die geven we vervolgens diepte en kleur met behulp van o.a. harsverbindingen, bitumen en pigmenten.